• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Тиждень предметів художньо-естетичного циклу

Тиждень предметів художньо-естетичного циклу

2017-03-17

/Files/images/Снимок3.PNG

У рамках художньо-естетичного тижня 16.03 у 1 класі було проведено урок-подорож « У гості до Весни». На уроці учні познайомилися з піснями календарно-обрядового циклу, зокрема – веснянками; почули цікаві розповіді про весняні обряди, збагачені аудіо-відео матеріалами; слухали музику різних композиторів про весну: В. Барвінський, Й. Штраус «Весняні голоси», ознайомилися з поняттями «веснянка», «гаївка», вчилися виконувати веснянки «Вийди, вийди сонечко», «Повертайся, ластівко»; водили весняні хороводи.

/Files/images/Снимок.PNG/Files/images/Снимок1.PNG

Музичні перерви «Сторінками класичної музики» - 1-11 кл. Класична музика – це невичерпне багатство, яке є в усіх народів. Це мистецтво якому немає меж арт в часі, арт в просторі. На жаль, зараз молоде покоління нехтує класикою, а часто – зовсім її не сприймає. На протязі цього дня в нашій школі відбулися слухання класичної музики на перервах, що дало можливість почути класику учням всієї школи, адже «Все минає – а музика вічна».

У 5-7 класах відбувся музичний конкурс на краще виконання патріотичної пісні «Хай буде мир на Україні». В конкурсі учні виконували тільки патріотичні пісні. Учні дійсно пройнялися любов’ю до рідної неньки – України, співали з задоволенням, старалися бути кращими. Перемогу одержали учні 6-А класу за виконання пісні «Чи біда, чи лихо – все переживемо» на сл. та муз. Н. Молі.

/Files/images/Снимок2.PNG

У 2-х класах пройшла лекція-концерт на тему: «В.С. Косенко – майстер фортепіанної мініатюри». Метою було: ознайомити учнів з життям і творчістю В.С. Косенка; формувати слухацькі навички та вміння; прищеплювати любов до музичного мистецтва, інтерес до творчості українських композиторів. На концерті також звучали твори В. С. Косенка, які учні самостійно виконували.

/Files/images/Снимок4.PNG

Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi